ANKARA / YENİMAHALLE - Fatih İlkokulu

May

Devlet Tiyatrolarının 2005 yılından beri Ankara'da düzenlediği "Küçük Hanımlar Küçük Beyler" Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali programına, okulumuz 3/C sınıfı öğrencileri,öğretmenleri Ali TOPAL  rehberliğinde "KARAGÖZ YAPIMI" atölye çalışmasına; 3/C ve 3/D sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Ali TOPAL VE Döne KAYA rehberliğinde "BİR ZAMANLAR BİR ASLAN VARMIŞ/BOSNA HERSEK", "VİRGİNİA WOLF/POLONYA" oyunlarına katılmışlardır. Festival, öğrencilerimizin hayal dünyalarının ve yaratıcılıklarının gelişmesine büyük katkı sağlamıştır.

Nis

"Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Nis

Yenimahalle Fatih İlkokulu ailesi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hazırlıklarımızı tamamladık. Törenimiz saat 9:30 da başlayacaktır. Tüm coşkumuzla yarını bekliyoruz...

Nis

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı  arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında okulumuz 3. sınıf öğrencileri değerlendirildi. Değerlendirme süreci boyunca öğrencilerimizin coşkusu ve neşesi görülmeye değerdi. Projede emeği geçen antrenör ve eğitmenlere teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz 2. ve 3. Sınıf Öğrencileri,öğretmenleri Döne KAYA, Şengüzel AYDIN, Lale BAYDOĞAN ARSLAN ve Sevda DOĞAN rehberliğinde Keçiören Belediyesi Deniz Dünyası akvaryumuna düzenlenen geziye katıldılar.

Nis

Okulumuz 3/C Sınıfı öğrencileri, Öğretmenleri Ali TOPAL rehberliğinde, ODTÜ Toplum ve Bilim Merkezi bünyesindeki "Bilim ve Teknoloji Sergisi" binasının atölye alanında gerçekleştirilen "Paleontoloji" etkinliğine katıldılar.

Aynı zamanda da "Klasik Otomobil Sergisi ve Açık Hava Sergi" alanlarını gezdiler.

Nis

Okulumuz 2/A ve 3/A sınıfı öğrencileri, Öğretmenleri Lale BAYDOĞAN ARSLAN ve Sevda DOĞAN rehberliğinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Biyosfer Müzesine gazi düzenlemişlerdir. Oldukça verimli geçen gezimiz öğrencilerimizin canlılar dünyasını somut olarak tanımasına katkıda bulunmuştur.

Nis

3 /C Sınıfı Öğrencilerimiz, Öğretmenleri Ali TOPAL rehberliğinde, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, "Su Okulu" ve "Minik Dostlarım Böcekler" konulu eğitim çalışmalarını, 26 ve 28 Mart tarihlerinde "Katılım Belgesi" alarak tamamlamışlardır.

Mrt

Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasındaki en büyük etkeni şu şekilde anlatıyor:

"Bomba Sırtı Olayı (14 Mayıs 1915) çok önemli ve dünya harp tarihinde eşine rastlanması mümkün olmayan bir hadisedir. Karşılıklı siperler arasındaki mesafe sekiz metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekilerin hiç birisi kurtulamamacasına hepsi düşüyor. İkinci siperdekiler yıldırım gibi onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar imrenilecek bir soğukkanlılık ve tevekkülle biliyor musunuz? Bomba, şarapnel, kurşun yağmuru altında öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılma yok. Okuma bilenler Kur'an-ı Kerim okuyor ve cennete gitmeye hazırlanıyor. Bilmeyenlerse Kelime-i Şahadet getiriyor ve ezan okuyarak yürüyorlar. Sıcak, cehennem gibi kaynıyor.Yirmi düşmana karşı her siperde bir nefer süngüyle çarpışıyor. Ölüyor, öldürüyor. İşte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren dünyanın hiçbir askerinde bulunmayan tebriye değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale Muharebelerini kazandıran da bu yüksek ruhtur."

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Mrt

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Mrt

Bir milletin yeniden diriliş ve kendine geliş marşını tarihe mal eden Mehmet Akif'in sözleriyle ;

'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın'

Mrt

Okullumuzda 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla deprem eğitimi düzenlendi.

Bu kapsamda saat 10.10'da gerçekleştirilen deprem tatbikatımızda, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için alınacak tedbirler konusunda öğrencilere bilgi verildi.

Senaryo gereği okul ve derslikler planlı bir şekilde boşaltılırken, acil toplanma bölgelerinde ise sürecin değerlendirmesi yapıldı.

Şbt

Okulumuz 4/B Sınıf Öğretmeni Seda SERİN ŞAKACI rehberliğinde öğrencilerimizden oluşan takımımız TEKNOFEST başvurularını tamamlamışlardır. Öğretmenimize ve öğrencilerimize süreçte başarılar dileriz.

Şbt

Okulumuz 3. sınıf öğrencileri İngilizce Öğretmenleri Özlem ÇİFTÇİ  rehberliğinde, kazanımları "Parts Of The House" kapsamında atık malzemeleri kullanarak kendi evlerini tasarladılar. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Şbt

13 Şubat 2024 Güvenli İnternet Günü kapsamında okulumuzda etkinlikler yapıldı. Sınıf panoları hazırlandı.