ANKARA / YENİMAHALLE - Fatih İlkokulu

Mrt

Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasındaki en büyük etkeni şu şekilde anlatıyor:

"Bomba Sırtı Olayı (14 Mayıs 1915) çok önemli ve dünya harp tarihinde eşine rastlanması mümkün olmayan bir hadisedir. Karşılıklı siperler arasındaki mesafe sekiz metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekilerin hiç birisi kurtulamamacasına hepsi düşüyor. İkinci siperdekiler yıldırım gibi onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar imrenilecek bir soğukkanlılık ve tevekkülle biliyor musunuz? Bomba, şarapnel, kurşun yağmuru altında öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılma yok. Okuma bilenler Kur'an-ı Kerim okuyor ve cennete gitmeye hazırlanıyor. Bilmeyenlerse Kelime-i Şahadet getiriyor ve ezan okuyarak yürüyorlar. Sıcak, cehennem gibi kaynıyor.Yirmi düşmana karşı her siperde bir nefer süngüyle çarpışıyor. Ölüyor, öldürüyor. İşte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren dünyanın hiçbir askerinde bulunmayan tebriye değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale Muharebelerini kazandıran da bu yüksek ruhtur."

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Mrt

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Mrt

Bir milletin yeniden diriliş ve kendine geliş marşını tarihe mal eden Mehmet Akif'in sözleriyle ;

'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın'

Mrt

Okullumuzda 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla deprem eğitimi düzenlendi.

Bu kapsamda saat 10.10'da gerçekleştirilen deprem tatbikatımızda, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için alınacak tedbirler konusunda öğrencilere bilgi verildi.

Senaryo gereği okul ve derslikler planlı bir şekilde boşaltılırken, acil toplanma bölgelerinde ise sürecin değerlendirmesi yapıldı.

Şbt

Okulumuz 4/B Sınıf Öğretmeni Seda SERİN ŞAKACI rehberliğinde öğrencilerimizden oluşan takımımız TEKNOFEST başvurularını tamamlamışlardır. Öğretmenimize ve öğrencilerimize süreçte başarılar dileriz.

Şbt

Okulumuz 3. sınıf öğrencileri İngilizce Öğretmenleri Özlem ÇİFTÇİ  rehberliğinde, kazanımları "Parts Of The House" kapsamında atık malzemeleri kullanarak kendi evlerini tasarladılar. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Şbt

13 Şubat 2024 Güvenli İnternet Günü kapsamında okulumuzda etkinlikler yapıldı. Sınıf panoları hazırlandı.

Ock

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürümüz Sayın Erhan PELİTOĞLU'nun teşrifleriyle 1. yarıyıl karne törenimizi gerçekleştirdik.

Ock

Ağız ve Diş Sağlığı

Ara

Okulumuz 3/B Sınıfı Öğrencileri, Öğretmenleri Şengüzel AYDIN rehberliğinde Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi ve ASBÜ Hazine Müzesi Gezisi düzenlemişlerdir. Sınıfımızın gezisi oldukça verimli geçmiş, öğrencilerimiz Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren ülkemizin iktisadi bağımsızlık yolunda attığı büyük adımları yakından inceleme fırsatı bulmuşlardır.

Kas

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehit Emre Vahit Bekli Ortaokulunun katkılarıyla ve Yenimahalle Kaymakamlığının himayelerinde, Şehit Emre Vahit Bekli Ortaokulu spor salonunda gerçekleştirilen Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Dart Turnuvası finaline kalan okulumuz Müdür Yardımcısı Nilgün GÜVEN, ilçe üçüncüsü olmuştur. Ödülünü Yenimahalle Kaymakamımız Sayın Tahsin KURTBEYOĞLU'ndan teslim almıştır. Müdür Yardımcımız Nilgün GÜVEN'i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, okulumuzda kutlamalar gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin kutlama programı ardından, emekli öğretmenimiz Yusuf KIRMIZI'ya Hizmet Şeref Belgesi ve plaket takdim edildi. Müdürümüz Turcan YILDIRIM tarafından, okulumuzda 20 yıl ve üzeri görev yapan öğretmenlerimize plaketleri verildi. Okul Aile Birliği ve velilerimizin ikramları ile programa son verildi. Programda emeği geçen herkese teşekkür eder, kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimizle kutlarız.

Kas

Okulumuz İngilizce öğretmeni rehberliğinde, 4/C Sınıfımız öğrencileri ile Tepebaşı Cevat Ünügür ilkokulu, Kartal Eyüp Genç ilkokulu, Bodrum Konacık Cahit Öz Vezneci ilkokulu, Mezitli Kuyuluk İlkokulu, Ortahisar Yalıncak İlkokulu, Akhisar Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Reyhanlı Şehit Cuma Mercimek İlkokulu ortaklığında gerçekleştirdikleri "Canım Öğretmenime Mektup" etwinning projemiz kabul edilmiştir. Okulumuzun 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminde kabul edilen 4. projesi olması nedeniyle, ayrıca gurur ve mutluluk duymaktayız.

Kas

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehit Emre Vahit Bekli Ortaokulunun katkılarıyla ve Yenimahalle Kaymakamlığının himayelerinde, Şehit Emre Vahit Bekli Ortaokulu spor salonunda gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Dart Turnuvasına, okulumuz adına Müdür Yardımcılarımız Nilgün GÜVEN ve Nefise ÖZARDIÇ, sınıf öğretmenlerimiz Taner KAYA ve Fahreddin ÖZKAYA katılım sağlamışlardır. Turnuva sonunda Müdür Yardımcımız Nilgün GÜVEN finale yükselmiştir. Kendisine final turnuvalarında başarılar dileriz.

Kas

4000 yıllık Türk Zeka ve Strateji Oyunu Mangala'nın ,stratejik düşünmeye katkısı çok fazladır. Mangala oynayanlar Matematik becerisi dediğimiz dört işlem içerisinde çift sayı kuralı, boş kuyu kuralı gibi birçok unsuru bir anda değerlendirebilirler. Biz öğrencilerimize bu oyunu oynatarak bilişsel, duyuşsal ve motor becerilerini geliştiriyoruz.